Vrijblijvende offerte binnen 24 uur  Gratis levering vanaf €250,- 10 jaar uv-garantie

TIP TOP KUNSTGRAS
TIP TOP KUNSTGRAS
Kennisbank
Home/Kennisbank

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de 5 meest gestelde vragen. Staat jouw vraag of antwoord er niet bij? Neem dan contact met ons op!

offerte aanvragen

Kennisbank

Kan ik een zwembad plaatsen op kunstgras?
Kan ik het kunstgras betreden bij winterse omstandigheden?
Kan er onkruid door het kunstgras heen groeien?
Waar kan ik kunstgras laten leggen?
Hoe milieuvriendelijk is kunstgras?
Waarom kunstgras laten inmeten?

Heb je een oppervlakte in de tuin waar je kunstgras aangelegd wilt hebben? Maar geen idee hoe je moet beginnen met het opmeten en berekenen? Wij van Tip Top Kunstgras komen graag naar je toe voor een gratis inmeetservice en een vrijblijvende offerte.

Om er zeker van te zijn dat het kunstgras zo efficiënt mogelijk gelegd wordt, moet er rekening gehouden worden met de breedte van de rol met kunstgras. Dit is standaard een breedte van 4 meter.  De kans is groot dat de breedte van de rol en de grote van het gazon niet overeenkomen. Hierdoor kan het lastig zijn om op de juiste manier het totale oppervlakte te berekenen voor de aanschaf van het kunstgras. Mocht je hier zelf niet aan uit komen? Wij helpen je graag met het inmeten en oppervlakte berekenen van de tuin!

Tijdens dit bezoek bekijken we de tuin en meten we alles op. Vervolgens bespreken we jouw wensen en laten we ons prachtige assortiment kunstgras zien. Aan de hand van jouw keuze bekijken wij hoe het efficiënt gelegd kan worden. En ontvang je gratis een vrijblijvende offerte!

De voordelen van het inmeten door Tip Top Kunstgras:

Waarom kunstgras laten leggen door Tip Top Kunstgras:

Wij zijn gespecialiseerd in het perfect aanleggen van het kunstgras! Binnen 14 dagen kunnen wij de werkzaamheden uitvoeren! Wij nemen alle zorgen uit handen! Met 10 jaar garantie op ons kunstgras zorgen wij dat ook uw tuin weer Tip Top in orde is!

Vraag hier de gratis inmeetservice aan.

Wat te doen tegen mos in het kunstgras?
Mag mijn huisdier op het kunstgras komen?
Is kunstgras kind- en diervriendelijk?
Wordt kunstgras heet in de zon?
Welk type of soort kunstgras is het beste?
Heeft kunstgras veel onderhoud nodig?
Kunstgras leggen in de winter?
Hoe onderhoud ik kunstgras?
Heb je met kunstgras geen last meer van hooikoorts allergie?
Waarom een drukverdelend doek?
Is kunstgras waterdoorlatend?
Is kunstgras veilig?
Waarom Tip Top Kunstgras?
Waarom het kunstgras inzanden?
Wat zijn de voordelen & nadelen van kunstgras?
Kunstgras leggen bij hevige regenval?
Kunstgras leggen tijdens de vorstperiode?
Is kunstgras statisch?
Kunnen jullie in de winterperiode kunstgras leggen?

Ja! Wij kunnen alle seizoenen kunstgras leggen, ook in de winter. Helaas kan het wel zo zijn dat de werkzaamheden tijdelijk moeten worden uitgesteld of deels op een later tijdstip. Het leggen van kunstgras in de buitenlucht is namelijk weesafhankelijk. Bij de volgende weersomstandigheden kunnen wij helaas het kunstgras niet aanleggen of volledig afronden: Tijdens de vorstperiode, bij hevige regenval en bij winterse neerslag.

Kunstgras leggen tijdens de vorstperiode.
Als het zowel ‘s nachts als overdag vriest kunnen wij geen kunstgras leggen. Een ondergrond die bevroren is kunnen wij niet bewerken en daardoor niet egaliseren. Dit is noodzakelijk om het perfecte kunstgazon aan te leggen. Vriest het op de dag dat wij het kunstgras bij je komen aanleggen? Dan nemen wij tijdig contact op en plannen we een nieuwe datum in. Mocht het alleen ‘s nachts vriezen is dit geen enkel probleem!

Kunstgras leggen bij hevige regenval.
Om de ondergrond te egaliseren mag er niet langdurig hevige regenval plaats vinden. Wanneer de grond in de tuin drassig is dan is de kans groter op verzakkingen. Om dit te voorkomen is het belangrijk om rekening te houden met hevige regenval. Daarnaast is het belangrijk dat er niet te veel neerslag valt zodra wij het kunstgras in zanden. Als de vezels te nat zijn dan blijft het kwartszand plakken aan deze vezels en kan het niet worden ingeveegd met een borstelmachine.

Kunstgras leggen bij winterse neerslag.
Zodra er winterse neerslag valt kunnen wij niet verder met de aanleg van het kunstgazon, net zoals bij vorst en hevige regenval zullen wij tijdig contact met je opnemen om de werkzaamheden op een later moment in te plannen of uit te voeren.

Gezien onze ervaring van de afgelopen jaren kunnen wij je gelukkig vertellen dat wij weinig last hebben gehad van winterse omstandigheden.
Tegenwoordig kunnen we aardig vooruit plannen op basis van de weersverwachting. Mocht er onverhoopt toch een verandering in het weer plaatsvinden?
Dan plannen wij zo snel mogelijk een nieuwe afspraak met je in en is ook jouw tuin weer tip top in orde voor het voorjaar!

Kunnen de kleuren van kunstgras vervagen?
Is kunstgras brandbaar?
Verkleurd kunstgras door de zon?