Vrijblijvende offerte in 24 uur
Gratis levering vanaf € 250,-
15 jaar UV-garantie
Dier- en kindvriendelijk
Zeer realistisch

In tegenstelling tot het onderhoud van natuurlijk gras is kunstgras onderhoudsarm dit wil betekend dat het volstaat om af en toe bladeren of afvalresten te verwijderen van het kunstgras. Dit is nodig om de vorming van mos te voorkomen. Eens in de 2 tot 4 jaar afhankelijk van de intensiteit van het gebruik raden wij aan om het kunstgras opnieuw in te zanden met kwartszand.

Als het zowel ‘s nachts als overdag vriest kunnen wij geen kunstgras leggen. Een ondergrond die bevroren is kunnen wij niet bewerken en daardoor niet egaliseren. Dit is noodzakelijk om het perfecte kunstgazon aan te leggen. Vriest het op de dag dat wij het kunstgras bij je komen aanleggen? Dan nemen wij tijdig contact op en plannen we een nieuwe datum in. Mocht het alleen ‘s nachts vriezen is dit geen enkel probleem. Gezien onze ervaring van de afgelopen jaren kunnen wij je gelukkig vertellen dat wij weinig last hebben gehad van winterse omstandigheden. Tegenwoordig kunnen we aardig vooruit plannen op basis van de weersverwachting. Mocht er onverhoopt toch een verandering in het weer plaatsvinden? Dan plannen wij zo snel mogelijk een nieuwe afspraak met je in! Vraag hier tijdens de winterperiode een offerte aan.

Tegenwoordig heeft kunstgras een lange levensduur. Ondanks dat het kunstgras onderhoudsarm is, is het belangrijk om het nodige onderhoud uit te voeren. Het opborstelen is bedoeld voor het omhoog zetten van de kunstgrassprieten.

Daarnaast is het belangrijk het kunstgras in te zanden met kwartszand dit is een ronde korrel welke helemaal tot aan de bodem van de mat zakt na het invegen. Door het in te zanden blijft het kunstgazon goed op de plek liggen. Tevens worden de kunstgrassprieten overeind gehouden, waardoor deze minder snel plat gaan liggen. Dit maakt het kunstgazon nog mooier en realistischer.

Zand het gazon in met een korrelgrootte van 0.2mm tot 1mm. Gebruik bij aanleg van het gazon 5 tot 10 kilo zand per vierkante meter. Bij langere grassprieten mag dit eventueel nog wat meer zijn. Dit verschilt per product uit ons assortiment .
Het inborstelen kan zowel met een harde bezem als met een borstelmachine. Probeer dit te doen met droog weer, als het gazon droog is. Bij intensief gebruik is het aan te raden dit eens in de 2 tot 4 jaar opnieuw uit te voeren.

Kunstgras leggen bij regen

Om kunstgras te leggen is het noodzakelijk dat de ondergrond geëgaliseerd is. Om de ondergrond te kunnen egaliseren mag er niet langdurig hevige regenval plaats vinden. Wanneer de grond in de tuin drassig is en er plassen in staan dan is de kans groter op verzakkingen. Om dit te voorkomen is het belangrijk om rekening te houden met hevige regenval. Daarnaast is het belangrijk dat er niet te veel neerslag valt zodra wij het kunstgras in zanden. Als de vezels te nat zijn dan blijft het kwartszand plakken aan deze vezels en kan het niet worden ingeveegd met een borstelmachine. Gezien onze ervaring van de afgelopen jaren kunnen wij je gelukkig vertellen dat wij weinig last hebben gehad van hevige regenval. Tegenwoordig kunnen we goed vooruit plannen op basis van de weersverwachting. Mocht er onverhoopt toch een verandering in het weer plaatsvinden?
Dan plannen wij zo snel mogelijk een nieuwe afspraak met je in en is ook jouw tuin weer tip top in orde voor het voorjaar! Vraag ook in de winterperiode gratis een vrijblijvende offerte aan of plan een afspraak voor een gratis inmeetservice.

Beste kunstgras

Tip Top Kunstgras levert en legt enkel het allerbeste kwaliteit kunstgras voor ieder budget. Welke soort voor jou het beste is, is afhankelijk van een aantal factoren. Over persoonlijke smaak valt natuurlijk niet te twisten! Gaat de voorkeur uit naar lange of korte grassprieten? De natuurlijke kleur van het gras of perfect gekleurd gras? Toepassing van het kunstgras? Ons Nederlands gefabriceerde kunstgras is al te verkrijgen vanaf €28,50 per m². Graag komen wij het kunstgras laten zien en voelen!

Vraag een gratis inmeetservice aan van Tip Top Kunstgras. Dan nemen wij binnen 24 uur contact met je op om een afspraak te maken. Zodat wij ook jouw tuin van een gegarandeerd groen blijvend gazon kunnen voorzien. Zonder te hoeven maaien en of te sproeien.

Ondanks dat kunstgras onderhoudsarm is, is het niet volledig onderhoudsvrij. Het belangrijkste onderhoud is het schoonhouden van het kunstgras dit om de levensduur te verlengen: Verwijder regelmatig alle blaadjes en takjes van bloemen en planten. Dit doe je door middel van het opborstelen van het kunstgras met een harde bezem. Wij brengen altijd onder het kunstgras een drukverdelingsdoek aan om het wortelen van onkruid tegen te gaan. Mocht je onverhoopt toch onkruid in het kunstgras vinden, dan kan je dit eenvoudig verwijderen met de hand, een hark of met een onkruidverdelingsmiddel. Er zijn diverse biologische middelen bij de bouwmarkt of tuincentrum verkrijgbaar die doeltreffend onkruid verdelgen. Uitwerkselen van dieren dienen zo snel mogelijk opgeruimd te worden en daarna even na gespoeld te worden met de tuinslang. Probeer het uitgebreide onderhoud zoals het opborstelen van het gehele kunstgazon minimaal één keer per jaar te doen. Na het opborstelen ziet het kunstgras er dan ook weer Tip Top uit!

Klik hier voor uitgebreide informatie over inzanden en opborstelen!

Ja! Wij kunnen alle seizoenen kunstgras leggen, ook in de winter. Helaas kan het wel zo zijn dat de werkzaamheden tijdelijk moeten worden uitgesteld of deels op een later tijdstip. Het leggen van kunstgras in de buitenlucht is namelijk weesafhankelijk. Bij de volgende weersomstandigheden kunnen wij helaas het kunstgras niet aanleggen of volledig afronden: Tijdens de vorstperiode, bij hevige regenval en bij winterse neerslag.

Kunstgras leggen tijdens de vorstperiode.
Als het zowel ‘s nachts als overdag vriest kunnen wij geen kunstgras leggen. Een ondergrond die bevroren is kunnen wij niet bewerken en daardoor niet egaliseren. Dit is noodzakelijk om het perfecte kunstgazon aan te leggen. Vriest het op de dag dat wij het kunstgras bij je komen aanleggen? Dan nemen wij tijdig contact op en plannen we een nieuwe datum in. Mocht het alleen ‘s nachts vriezen is dit geen enkel probleem!

Kunstgras leggen bij hevige regenval.
Om de ondergrond te egaliseren mag er niet langdurig hevige regenval plaats vinden. Wanneer de grond in de tuin drassig is dan is de kans groter op verzakkingen. Om dit te voorkomen is het belangrijk om rekening te houden met hevige regenval. Daarnaast is het belangrijk dat er niet te veel neerslag valt zodra wij het kunstgras in zanden. Als de vezels te nat zijn dan blijft het kwartszand plakken aan deze vezels en kan het niet worden ingeveegd met een borstelmachine.

Kunstgras leggen bij winterse neerslag.
Zodra er winterse neerslag valt kunnen wij niet verder met de aanleg van het kunstgazon, net zoals bij vorst en hevige regenval zullen wij tijdig contact met je opnemen om de werkzaamheden op een later moment in te plannen of uit te voeren.

Gezien onze ervaring van de afgelopen jaren kunnen wij je gelukkig vertellen dat wij weinig last hebben gehad van winterse omstandigheden.
Tegenwoordig kunnen we aardig vooruit plannen op basis van de weersverwachting. Mocht er onverhoopt toch een verandering in het weer plaatsvinden?
Dan plannen wij zo snel mogelijk een nieuwe afspraak met je in en is ook jouw tuin weer tip top in orde voor het voorjaar!

Ons assortiment is enkel van het allerhoogste kwaliteit! Tip Top Kunstgras levert en legt enkel kunstgras dat op een ecologische verantwoordelijke manier is gefabriceerd in Nederland. Hierdoor ben je verzekerd van een duurzaam en uv-bestendig product. Wij geven dan ook tien jaar garantie op verkleuring en het behoud van de vezels.

Waarom kunstgras laten inmeten?

Heb je een oppervlakte in de tuin waar je kunstgras aangelegd wilt hebben? Maar geen idee hoe je moet beginnen met het opmeten en berekenen? Wij van Tip Top Kunstgras komen graag naar je toe voor een gratis inmeetservice en een vrijblijvende offerte.

Om er zeker van te zijn dat het kunstgras zo efficiënt mogelijk gelegd wordt, moet er rekening gehouden worden met de breedte van de rol met kunstgras. Dit is standaard een breedte van 4 meter. De kans is groot dat de breedte van de rol en de grote van het gazon niet overeenkomen. Hierdoor kan het lastig zijn om op de juiste manier het totale oppervlakte te berekenen voor de aanschaf van het kunstgras. Mocht je hier zelf niet aan uit komen? Wij helpen je graag met het inmeten en oppervlakte berekenen van de tuin!

Tijdens dit bezoek bekijken we de tuin en meten we alles op. Vervolgens bespreken we jouw wensen en laten we ons prachtige assortiment kunstgras zien. Aan de hand van jouw keuze bekijken wij hoe het efficiënt gelegd kan worden. En ontvang je gratis een vrijblijvende offerte!

De voordelen van het inmeten door Tip Top Kunstgras:

  • Gratis geheel vrijblijvende offerte op maat!
  • Vakbekwame medewerkers, wij kijken naar de efficiëntste manier van leggen!
  • Houden rekening met de richting van de vleug (vezelrichting)!
  • Bekijken de mogelijkheden om het snijverlies te beperken!
  • Geen verrassingen achteraf!

Waarom kunstgras laten leggen door Tip Top Kunstgras:

Wij zijn gespecialiseerd in het perfect aanleggen van het kunstgras! Binnen 14 dagen kunnen wij de werkzaamheden uitvoeren! Wij nemen alle zorgen uit handen! Met 10 jaar garantie op ons kunstgras zorgen wij dat ook uw tuin weer Tip Top in orde is!

Vraag hier de gratis inmeetservice aan.

Ja, ons kunstgras is zowel kind- en diervriendelijk omdat deze vrij zijn van giftige stoffen. Het kunstgras zal niet verkleuren wanneer je huisdier per ongeluk zijn behoefte doet. Maar het is belangrijk om de vaste ontlasting direct te verwijderen en na te spoelen met een tuinslang. Anders kan het gaan schimmelen of wordt het vast getrapt in de vezels van het kunstgras.