Vrijblijvende offerte in 24 uur
Gratis levering vanaf € 250,-
15 jaar UV-garantie
Dier- en kindvriendelijk
Zeer realistisch

Waarom het kunstgras inzanden?

Tegenwoordig heeft kunstgras een lange levensduur. Ondanks dat het kunstgras onderhoudsarm is, is het belangrijk om het nodige onderhoud uit te voeren. Het opborstelen is bedoeld voor het omhoog zetten van de kunstgrassprieten.

Daarnaast is het belangrijk het kunstgras in te zanden met kwartszand dit is een ronde korrel welke helemaal tot aan de bodem van de mat zakt na het invegen. Door het in te zanden blijft het kunstgazon goed op de plek liggen. Tevens worden de kunstgrassprieten overeind gehouden, waardoor deze minder snel plat gaan liggen. Dit maakt het kunstgazon nog mooier en realistischer.

Zand het gazon in met een korrelgrootte van 0.2mm tot 1mm. Gebruik bij aanleg van het gazon 5 tot 10 kilo zand per vierkante meter. Bij langere grassprieten mag dit eventueel nog wat meer zijn. Dit verschilt per product uit ons assortiment .
Het inborstelen kan zowel met een harde bezem als met een borstelmachine. Probeer dit te doen met droog weer, als het gazon droog is. Bij intensief gebruik is het aan te raden dit eens in de 2 tot 4 jaar opnieuw uit te voeren.