Vrijblijvende offerte in 24 uur
Gratis levering vanaf € 250,-
15 jaar UV-garantie
Dier- en kindvriendelijk
Zeer realistisch

Kunnen jullie in de winterperiode kunstgras leggen?

Ja! Wij kunnen alle seizoenen kunstgras leggen, ook in de winter. Helaas kan het wel zo zijn dat de werkzaamheden tijdelijk moeten worden uitgesteld of deels op een later tijdstip. Het leggen van kunstgras in de buitenlucht is namelijk weesafhankelijk. Bij de volgende weersomstandigheden kunnen wij helaas het kunstgras niet aanleggen of volledig afronden: Tijdens de vorstperiode, bij hevige regenval en bij winterse neerslag.

Kunstgras leggen tijdens de vorstperiode.
Als het zowel ‘s nachts als overdag vriest kunnen wij geen kunstgras leggen. Een ondergrond die bevroren is kunnen wij niet bewerken en daardoor niet egaliseren. Dit is noodzakelijk om het perfecte kunstgazon aan te leggen. Vriest het op de dag dat wij het kunstgras bij je komen aanleggen? Dan nemen wij tijdig contact op en plannen we een nieuwe datum in. Mocht het alleen ‘s nachts vriezen is dit geen enkel probleem!

Kunstgras leggen bij hevige regenval.
Om de ondergrond te egaliseren mag er niet langdurig hevige regenval plaats vinden. Wanneer de grond in de tuin drassig is dan is de kans groter op verzakkingen. Om dit te voorkomen is het belangrijk om rekening te houden met hevige regenval. Daarnaast is het belangrijk dat er niet te veel neerslag valt zodra wij het kunstgras in zanden. Als de vezels te nat zijn dan blijft het kwartszand plakken aan deze vezels en kan het niet worden ingeveegd met een borstelmachine.

Kunstgras leggen bij winterse neerslag.
Zodra er winterse neerslag valt kunnen wij niet verder met de aanleg van het kunstgazon, net zoals bij vorst en hevige regenval zullen wij tijdig contact met je opnemen om de werkzaamheden op een later moment in te plannen of uit te voeren.

Gezien onze ervaring van de afgelopen jaren kunnen wij je gelukkig vertellen dat wij weinig last hebben gehad van winterse omstandigheden.
Tegenwoordig kunnen we aardig vooruit plannen op basis van de weersverwachting. Mocht er onverhoopt toch een verandering in het weer plaatsvinden?
Dan plannen wij zo snel mogelijk een nieuwe afspraak met je in en is ook jouw tuin weer tip top in orde voor het voorjaar!