Vrijblijvende offerte in 24 uur
Gratis levering vanaf € 250,-
15 jaar UV-garantie
Dier- en kindvriendelijk
Zeer realistisch

De voordelen van kunstgras

Ontdek de voordelen van kunstgras

Ben jij al bekend met de vele pluspunten van kunstgras? Of het nu gaat om jouw balkon of tuin, kunstgras biedt tal van voordelen ten opzichte van natuurlijk gras. Het maakt niet uit of er veel of weinig lichtinval is, met kunstgras heb je het hele jaar door een prachtig groen gazon. Bovendien is het geschikt voor zowel ruime tuinen als knusse balkons. Hoewel de investering van kunstgras hoger kan zijn dan voor natuurlijk gras, loont het op de lange termijn. Dit komt vooral door het feit dat je met kunstgras weinig onderhoudskosten hebt. In dit artikel zetten we daarom graag de voordelen van kunstgras voor jou op een rij!

Wat zijn de voordelen van kunstgras
Altijd groen en nooit meer maaien


De pluspunten van kunstgras

1. Onderhoudsarm genieten

Een van de grootste voordelen van kunstgras is natuurlijk het geringe onderhoud dat het vraagt. Terwijl een natuurlijk grasveld regelmatig gemaaid, bewaterd, bemest en belucht moet worden, heeft kunstgras deze intensieve zorg niet nodig. Dit bespaart jou aanzienlijk veel tijd!

Natuurlijk betekent dit niet dat je kunstgras volledig kunt negeren. Periodieke reiniging is nog steeds noodzakelijk, waarbij je bladeren en takken met een stevige bezem of borstel verwijdert. Zo voorkom je de groei van onkruid tussen de kunstgrasvezels en behoud je een mooi gazon.

2. Altijd een fraai groen gazon

Een ander pluspunt van kunstgras is het blijvend fraaie uiterlijk. De sprieten behouden hun frisse, groene kleur zonder kale plekken, mos of onkruid. Zelfs na stevige regenval blijft kunstgras betreedbaar. Kunstgras behoudt gedurende elk seizoen zijn aantrekkelijke uiterlijk, terwijl echt gras kan verkleuren, afsterven of veranderen in een modderpoel.

De veronderstelling dat kunstgras er onnatuurlijk uitziet, is een misvatting. Bij goedkopere varianten heb je inderdaad grote kans dat het er lelijk en onrealistisch uitziet. Als je echter voor goede kwaliteit kiest, is het nauwelijks meer van echt gras te onderscheiden.

3. Duurzaam genieten van kunstgras

Kunstgras is erg duurzaam en behoudt jarenlang zijn fraaie uiterlijk. Het is enorm slijtvast, en je hoeft het niet om de zoveel jaar te vervangen. Vooral als je voor hoge kwaliteit kiest, kun je erop vertrouwen dat het kunstgras kleurvast blijft en weerbestendig is.

4. Geschikt voor diverse ondergronden

In tegenstelling tot natuurlijk gras, dat een bewerkte ondergrond vereist, kan kunstgras op bijna alle soorten ondergronden worden gelegd. De enige vereiste is een vlakke ondergrond, zoals een zandbak of betegeld balkon. Heb je een oud gazon? Dan dien je de bovenste 5 cm af te graven en te voorzien van straatzand of betongranulaat. 

5. Geen terugkomende extra kosten

Met een kunstgrasgazon heb je geen extra gereedschap of onderhoudsproducten nodig. Dit levert jou uiteraard enorm veel geld op! Je hoeft geen mest, bestrijdingsmiddelen, grasmaaier of sproeiers meer aan te schaffen. Bovendien hoef je kunstgras uiteraard ook niet te bewateren, wat verdere kostenbesparingen met zich meebrengt.

6. Veiligheid voor iedereen

Veiligheid is ook een groot voordeel bij kunstgras. Kunstgras is namelijk lekker zacht, waardoor kinderen en huisdieren er zorgeloos op kunnen spelen. Je hebt ook veel minder last van ongedierte en onkruid, waardoor zware bestrijdingsmiddelen overbodig zijn. Dit is bevorderlijk voor de gezondheid. Ook is het geen probleem als er een vonk van een sigaret of een barbecue op het kunstgras valt, want het zal niet gauw vlam vatten. Kortom, kunstgras is veilig voor het hele gezin!

Kies het juiste kunstgras

Wil jij optimaal genieten van kunstgras? Dan is het uiteraard wel van belang dat je de juiste soort kiest, afhankelijk van jouw situatie en voorkeuren. Overweeg jouw eisen van tevoren zorgvuldig, of het nu gaat om een natuurgetrouwe uitstraling, prijs of een specifieke kleur. Tip Top Kunstgras staat klaar om je hierbij te helpen. Heb je specifieke vragen? Neem dan gerust contact met ons op.